KØBEBETINGELSER FOR BABYSCREEN

1. Om vilkårene

Disse købsbetingelser (“Betingelser”) gælder for køb af prøveudtagningstjenester til analyse (“test”), som du foretager fra [Babyscreen] (“babyscreen.se”). Køb af test omfatter både testudstyr og, hvor det er relevant, laboratorieanalyse af dine prøver.

Købsaftalen er indgået med BabyScreen Sweden AB, med organisationsnummer 559328–3418 og adresse Kyrkogatan 25, 411 15 Gøteborg (“os” eller “vi”). Betingelserne gælder for dig, der handler som privatperson.
Hvis du har spørgsmål om disse vilkår eller om vores test, bedes du kontakte os. Du kan nå os på e-mail info@babyscreen.se, på telefon +46 (0)10-1664270 eller pr. post til: Kyrkogatan 25, 411 15 Göteborg.

Bruger du Hjemmesiden til at bestille tid hos en klinik, indgår du en særskilt bookingaftale med den pågældende klinik. De betingelser, der gælder for klinikken, fremgår af bookingen.

2. Ordre og priser

For at gennemføre et køb på hjemmesiden skal du acceptere vilkårene. Du, der gennemfører købet, skal være fyldt 18 år og i øvrigt have ret til at indgå aftaler, f.eks. ikke være under værgemål.
Når du har gennemført dit køb, sender vi dig hurtigst muligt en ordrebekræftelse via e-mail. Vi anbefaler, at du gemmer ordrebekræftelsen for at lette mulige kontakter med os.

Vi har ret til at afvise en ordre, for eksempel hvis du har afgivet forkerte oplysninger, eller hvis ordren af anden grund ikke kan gennemføres.
Ved bestilling gælder de priser, der er angivet på Hjemmesiden på bestillingstidspunktet. Alle priser er inklusiv gældende moms. Priserne inkluderer ikke betaling og forsendelsesomkostninger, som er anført separat.

Hvis du bestiller en test, der kræver analyse i et laboratorium for at give et resultat, er prisen for analysen inkluderet i prisen vist på hjemmesiden.
Hvis prisen eller oplysningerne om et produkt, der er anført på hjemmesiden, er forkerte, og du indså eller burde have indset dette, vil prisen eller informationen ikke gælde for købet. I sådanne tilfælde vil vi kontakte dig hurtigst muligt.

3. Brugervejledning til test
Ved alle tests er det vigtigt, at du følger instruktionerne, der følger med pakken eller er angivet ved registreringen. Du er selv ansvarlig for at gennemlæse og gennemføre testen i overensstemmelse med den vejledning, der gælder for den prøve, du har bestilt. Test udført i modstrid med instruktionerne vil ikke vise pålidelige resultater.

Afhængigt af hvilken test du udfører, kan svaret blive vist med det samme eller kræve analyse i et laboratorium. Om resultatet vises med det samme, eller om prøverne skal sendes til analyse, fremgår af produktbeskrivelsen på Hjemmesiden og i vejledningen, der følger med pakken eller gives ved registrering.

Test, hvor resultatet vises med det samme

Test, hvor resultatet vises direkte, skal udføres i overensstemmelse med instruktionerne, der er inkluderet i pakken.

Efter afslutning af testen vil testresultatet blive vist efter tidspunktet og på den måde, der er angivet i instruktionerne. For disse tests behøver du ikke sende prøver tilbage til os.

Tests, der kræver analyse i et laboratorium

For test, hvor prøver skal sendes til analyse, skal du aktivere testen og koble den til den person, der skal udføre samme. Du aktiverer testen i vores service i henhold til instruktionerne, der er inkluderet i pakken, i vores app eller i din browser. Vores app kan downloades via App Store eller Google Play. Testen fungerer ikke, medmindre du aktiverer den via vores digitale service. Du tilgår eller får adgang til Tjenesten i forbindelse med levering af testen.

Når du aktiverer testen og registrerer dine personlige data i appen eller på hjemmesiden, gælder vores vilkår for brug for tjenesten. Vi vil også behandle dine personoplysninger i overensstemmelse med, hvad der fremgår af vores privatlivspolitik.

 • Når du har aktiveret testen, skal du udføre den i henhold til instruktionerne i pakken.

  Når du har gennemført testen, bedes du returnere prøverne til os. Hvordan du gør dette, og hvor prøverne skal sendes, afhænger af, hvilken test du har udført. Sørg derfor for at følge den vejledning, som du modtager i forbindelse med aktivering af testen, og som følger med i pakken.

  Resultatet vil blive sendt til dig efter det tidspunkt og på den måde, der er angivet i instruktionerne.


  4. Betaling

  Sammen med vores betalingsudbyder tilbyder vi forskellige betalingsmuligheder, og du vælger selv, hvilken måde du vil betale for dit køb. De tilgængelige betalingsmuligheder og eventuelle begrænsninger, samt fuldstændige oplysninger om dem, er angivet på hjemmesiden og ved kassen. Afhængigt af hvilken betalingsmulighed du vælger, kan der påløbe yderligere omkostninger.
  Betaling foregår via Klarnas platform. Klarnas betalingsbetingelser gælder for udførelsen af køb.

  5. Kampagner, rabatkoder og andre tilbud
  Vi kan fra tid til anden tilbyde kampagner, rabatkoder, gaver og andre tilbud (“Tilbud”). Sådanne tilbud er kun gyldige i det tidsrum og med de betingelser, der er angivet i forbindelse med tilbuddet. Tilbud kan ikke kombineres med andre rabatter, medmindre det udtrykkeligt er angivet på hjemmesiden.
  For nogle tilbud skal du indtaste en hvilken som helst kode eller på anden måde aktivere det aktuelle tilbud, før du gennemfører købet, for at kunne drage fordel af det. Ellers gælder disse købsbetingelser også for tilbud.

6. Levering

Vi leverer test i hele Sverige med undtagelse af øer eller andre steder, der ikke har faste broforbindelser.
Hvilke leveringsmuligheder vi tilbyder vises på Hjemmesiden og i kassen og ordren bliver leveret til dig i henhold til den leveringsmulighed du vælger. Vær opmærksom på, at der kan være begrænsninger i de forskellige muligheder.
Fragtomkostninger tillægges ved bestilling, medmindre andet udtrykkeligt er angivet i forbindelse med din ordre.

Leveringstiden kan variere afhængigt af hvilken mulighed du vælger. Den forventede leveringstid vises på hjemmesiden og vil blive vist dig under bestillingsprocessen og i din ordrebekræftelse. Bemærk venligst, at de angivne leveringstider er omtrentlige, og at der kan forekomme afvigelser fra disse. Hvis din ordre bliver forsinket, vil du modtage en meddelelse om det.

Hvis du har valgt at få din levering leveret til et afhentningssted, vil du modtage en meddelelse, der viser, hvor og hvornår din ordre kan afhentes. Du er ansvarlig for at afhente din ordre inden for den tid, der er angivet i meddelelsen. For uafhentede pakker har vi ret til at opkræve et gebyr svarende til de administrative omkostninger ved håndtering af uafhentede pakker, hvilket beløber sig til 250 SEK.

7. Fortrydelsesret

Som udgangspunkt har du ret til at fortryde dit køb inden for 14 dage i henhold til gældende forbrugerlovgivning. Du har dog ikke ret til at fortryde tests, der hurtigt kan forringes eller blive ubrugelige. Hvilke af vores tests, der hurtigt kan forringes eller blive ubrugelige og derfor ikke er omfattet af fortrydelsesretten, vises på Hjemmesiden. At du ikke kan fortryde tests, der hurtigt kan forringes eller blive ubrugelige, betyder, at du ikke har ret til at returnere dem mod refundering. Men hvis du inden for 14 dage efter, at du eller en af dig navngivet modtagelse af leveringen giver os besked om, at du ikke ønsker at sende dine prøver til laboratorieanalyse, vil du blive refunderet for omkostningerne ved en sådan analyse.

Ved køb af andre test end dem, der hurtigt kan forringes eller blive ubrugelige, har du heller ikke ret til at fortryde, hvis du har brudt nogen forsegling på vores test. Grunden til dette er, at alle test, der sælges på hjemmesiden, ikke kan returneres af sundheds- og hygiejnemæssige årsager, hvis forseglingen er brudt. Hvis du ønsker at fortryde et sådant køb, og du ikke har brudt nogen forseglinger, har du ret til at fortryde dit køb ved at give os besked inden for 14 dage efter, at leveringen er modtaget af dig eller en af dig navngivet.
Hvis du ønsker at fortryde dit køb af en test, der er omfattet af fortrydelsesretten, og du ikke har brudt forseglingen, skal du give os besked ved at kontakte os på mail info@babyscreen.se, på telefon +46 (0)10- 1664270, eller pr. post til: Kyrkogatan 25, 411 15 Gøteborg, inden fortrydelsesfristen på 14 dage er udløbet. Du kan også vælge at bruge standardformularen til at udnytte fortrydelsesretten, som Forbrugerstyrelsen har udviklet, se her.

Ved udnyttelse af fortrydelsesretten skal du returnere varen til os uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage efter den dag, hvor du meddelte, at du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret.

Ved returnering af produkter omfattet af fortrydelsesretten betaler du omkostningerne ved returfragt. Vi anbefaler, at produktet sendes i sin originale emballage og godt emballeret med en sporbar forsendelse.

Hvis du fortryder dit køb, refunderer vi det, du har betalt for testen inklusive leveringsomkostninger (men så tæller ekstra leveringsomkostninger ikke med som følge af, at du har valgt en anden leveringsmetode end den billigste standardlevering, vi tilbyder og returfragten, der opstår ved udnyttelse af fortrydelsesretten). Fra det beløb, der skal refunderes, har vi ret til at trække et beløb svarende til produktets værdiforringelse i forhold til produktets oprindelige værdi. Dette gælder kun, hvis og i det omfang en sådan værdiforringelse skyldes, at du har håndteret produktet i videre omfang, end det er nødvendigt for at fastslå dets egenskaber eller funktion.

Tilbagebetalingen vil ske uden unødig forsinkelse og under alle omstændigheder senest 14 dage fra den dag, vi har modtaget din meddelelse om at fortryde dit køb. Vi kan dog vente på tilbagebetalingen, indtil vi har modtaget produktet retur fra dig, eller indtil du har fremlagt bevis for, at du har returneret produktet, alt efter hvad der indtræffer først. Tilbagebetalinger sker via den betalingsmetode, du valgte ved afgivelse af ordren på hjemmesiden, medmindre vi udtrykkeligt har aftalt andet. Under alle omstændigheder vil tilbagebetalingen ikke koste dig noget.

8. Reklamation

Du har ret til at annoncere testen i overensstemmelse med obligatorisk forbrugerlovgivning. Det betyder, at du har ret til at klage i tre år. For at gøre din klage effektiv, anbefaler vi, at du kontakter os på e-mail info@babyscreen.se, på telefon +46 (0)10-1664270 eller pr. post til: Kyrkogatan 25, 411 15 Göteborg. Hvis du vil klage, skal du kontakte os hurtigst muligt efter, at du har opdaget fejlen. I tilfælde af en gyldig klage vil vi kompensere dig i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Forsinkede prøvebesvarelser eller beståelse af en eksamen tæller ikke som gyldige klager. Der udbetales ikke økonomisk kompensation ved forsinkelser på mindre end 10 hverdage, det vil sige 20 hverdage fra prøveudtagningstidspunktet. Ved forsinkelser på mere end 10 arbejdsdage udstedes en økonomisk kompensation på 50 % af købsprisen for ydelsen. I tilfælde af at en prøve ikke kan analyseres efter overhaling, skal der rekvireres en ny prøve. Hvis patienten undlader at tage ny prøve, har han ret til en økonomisk kompensation svarende til 100 % af købesummen. Vælger du i stedet at afgive en ny prøve, og den nye prøve kan analyseres, har du ret til en økonomisk kompensation svarende til 50 % af købesummen.

Beståelse af prøver, hvor prøven ikke har bestået kvalitetskontrollen i laboratoriet, fx ved hæmolyse, højt blodfedtindhold, høje bilirubinværdier, afvigende DNA-koncentration eller anden sammenlignelig afvigelse er ikke omfattet af klageretten. I tilfælde af at der skal indsendes en ny prøve, eller at der ikke kan indsendes analysesvar, udbetales der ingen økonomisk kompensation.

Ved køb forstår jeg, at alle medicinske analyser kan give falsk positive eller falsk negative resultater. I tilfælde af et forkert svar er Babyscreen ikke forpligtet til at udstede nogen økonomisk kompensation.

9. Produktinformation m.v.

Vi forbeholder os retten til endelige salg og eventuelle billed- eller typografiske fejl på hjemmesiden, i annoncer eller andet markedsføringsmateriale og produktbeskrivelser. Vi har ret til at rette sådanne fejl, ændre eller opdatere oplysningerne på hjemmesiden og til løbende at implementere produktændringer og forbedringer på hjemmesiden.

Billeder, der viser test på hjemmesiden, i annoncer og andet markedsføringsmateriale, skal udelukkende betragtes som illustrationer og ikke som specifikationer af dets egenskaber, funktioner, oprindelse eller som nogen garanti. Se altid instruktionerne i pakken til din test.
Hjemmesiden og alt dens indhold ejes af BabyScreen eller, hvor det er relevant, af vores licensgivere. Oplysningerne på hjemmesiden er beskyttet af blandt andet immaterielle rettigheder. Det betyder, at du ikke må kopiere eller bruge varemærker, firmanavne, produktnavne, billeder og grafik, design, layout og information om produkter og andet indhold uden vores forudgående skriftlige godkendelse.

10. Force Majeure

Hvis vi ikke er i stand til at opfylde vores forpligtelser over for dig, eller hvis opfyldelsen af vores forpligtelser er væsentligt hæmmet på grund af omstændigheder uden for vores kontrol, såsom for eksempel krig og naturkatastrofer, har vi ingen forpligtelse til at opfylde vores forpligtelser i det tidsrum, som disse omstændigheder sidst. Du har dog altid ret til at udøve dine rettigheder i henhold til ufravigelig forbrugerlovgivning.

11. Ændringer og opgaver
Vi kan til enhver tid ændre disse vilkår, men de købsbetingelser, du accepterede på tidspunktet for dit køb, vil altid gælde for det pågældende køb. Alle ændringer vil blive afspejlet i den seneste offentliggjorte version af vilkårene på hjemmesiden. De nye vilkår vil gælde for dig, når du har accepteret Vilkårene, det vil sige i forbindelse med at foretage et nyt køb på Hjemmesiden.
Vi har ret til at overdrage alle eller dele af vores rettigheder og forpligtelser til tredjemand uden dit forudgående samtykke.

12. Gældende lov og tvister
Disse vilkår og betingelser skal fortolkes og anvendes i overensstemmelse med svensk lov.
Hvis du har spørgsmål eller klager, er du velkommen til at kontakte os på kontaktoplysningerne angivet under punkt 1.3 ovenfor.
Du har også ret til at kontakte den almindelige klagenævn (ARN) via arn.se eller pr. post til Box 174, 101 23 Stockholm. I tilfælde af en tvist følger vi ARNs anbefalinger. Som forbruger har du også mulighed for at klage via EU’s webbaserede platform for tvistbilæggelse, som du kan nå via http://ec.europa.eu/consumers/odr.
Uanset hvad der er anført ovenfor, kan eventuelle tvister også afgøres ved enhver kompetent domstol.

____________________

Vilkårene blev etableret af BabyScreen den 2022-02-01